Indiaan in je kast: een fotosessie met interview van een bijzondere vrouw - Blik en Bloos fotografie
8188
post-template-default,single,single-post,postid-8188,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Indiaan in je kast: een fotosessie met interview van een bijzondere vrouw

indiaan-in-je-kast-chiara-spruit-stijlcoach-kledingcoach

Indiaan in je kast: een fotosessie met interview van een bijzondere vrouw

Sinds driekwart jaar volg ik Chiara aka ‘Indiaan in je kast’ Al snel kwam ze op mijn bucketlist van vrouwen die ik heel graag wil ontmoeten en fotograferen. Om samen met deze vrouw een mooie dag te beleven, haar te laten zien hoe ik haar zie, maar ook om jou kennis te laten maken met haar en jou te inspireren. 

Stijlcoach die je laat shoppen in jouw eigen kledingkast

Chiara is een dame met een fantastische visie, welke heel erg aansluit bij die van mij: dat jij er mag zijn en dat je het leven mag vieren. Ze is een stijlcoach en duikt met vrouwen hun kledingkast in om erachter te komen in welke kleding ze zichzelf goed voelen.

Ze is ervan overtuigd dat een kledingkast jou moet ondersteunen en versterken in de rol die je op een bepaald moment hebt. In je dagelijks leven, in je werkende leven, in je vrije tijd en ga zo maar door. Ze wil samen met vrouwen bereiken dat ze zichzelf heerlijk en vrij voelen in hun eigen kleding kleding. Chiara leert vrouwen te ‘shoppen in je eigen kledingkast’. Door continue gerichte, praktische én kritische vragen te stellen, laat ze je nadenken over je eigen kledingkast. Hoe je die vóór je kunt laten werken. Zoals: ‘Zit het lekker aan je lijf?’, ‘Wat ga je in deze outfit doen?’, ‘Zijn dit kleuren waar je blij van wordt?’, ‘Voelt dit materiaal goed?’ 

stijlcoach-laat-je-shoppen-in-jouw-kledingkast-indiaan-in-je-kast

shoppen-in-je-eigen-kledingkast-met-chiara-spruit

Kledingkast als levenswerk

“Je kast is je levenswerk”, dat hoor ik haar meer dan eens zeggen. Haar tip is: “Neem eens echt de tijd. Kijk in die kast. Bepaal wat er (nog) bij je past. Haal alles eruit en maak onderscheid tussen je T-shirts, broeken, jurken etc. Bekijk elk item en bepaal wat je er goed aan vindt. Op die manier kun je zien wat er ‘mist’ in je kast, maar ook wat je misschien wel te veel hebt. Stel jezelf hierbij vragen zoals ‘draag ik het met plezier?’, ‘Is de pasvorm goed?’, ‘is het heel?’, ‘wat kan ik er nog mee doen of aan veranderen?’. Je leven blijft veranderen, vandaar dat ik altijd zeg dat je kast je levenswerk is: het is nooit af. En dat is prima. Maar zorg dus dat je één keer in de twee of drie jaar jouw kledingkast induikt om bij te sturen.”

kledingkast-is-je-levenswerk-chiara-indiaan-in-je-kast

Spreker en iedereen is een rolmodel

Naast het coachen van vrouwen is ze ook spreker. In haar talks heeft ze het vaak over rolmodellen. Want iedereen is een rolmodel. Jij ook, ook al ben je jezelf daar soms niet bewust van. Chiara is ervan overtuigd dat als jij jezelf durft te zijn en durft te laten zien hoe je in het leven staat, dat je dat kunt uitstralen naar anderen en inspiratie kunt bieden.

spreker-chiara-spruit-iedereen-is-rolmodel

Liefde voor styling en inspiratie

Toen ze nog maar een baby was, is ze geadopteerd en terechtgekomen in een familie met heel veel liefde voor styling, mooie kleding en accessoires. Die liefde heeft ze ook doorgegeven aan haar eigen dochter en zoon. Haar dochter is nu zelfs háár inspiratie, want als 14-jarige laat zij het straatbeeld weer op een heel andere manier zien. Naast haar dochter is één van haar allergrootste inspiratiebronnen Iris Apfel. Door haar keuzes voor print, kleur en pasvorm, maar vooral door het gebruik van al haar accessoires.

liefde-voor-styling-kleding-accessoires-chiara-spruit-inspiratie

Schoonheid

We hebben het ook over schoonheid gehad. Voor Chiara betekent schoonheid dat je jezelf kunt zijn in wat je draagt. Dat jij en het kledingstuk 1 zijn. Dus dat wat jij draagt, past bij de gelegenheid. Maar belangrijker nog: dat jij jezelf fijn voelt in het kledingstuk wat je tijdens die gelegenheid draagt en je eigen persoonlijkheid naar voren laat komen.. (Volg je me nog?) 

Als voorbeeld geeft ze: “bij feestjes en bruiloften zie je vaak dat dit niet goed in balans is. Vaak hangt er zo’n dresscode aan vast en dan komen mensen in de mooiste verschijningen. Het plaatje is dan fantastisch, maar voelen mensen zich dan echt zichzelf? Dat is dan zelden zo. Dan zijn ze aangekleed. Zonder hun eigen persoonlijkheid naar voren te laten komen. Er zijn zoveel tussenwegen. Dus vind ik schoonheid echt zitten in dat jij en het kledingstuk 1 zijn. En dat zie ik gelukkig heel vaak, maar ook heel vaak niet. Dus op naar meer persoonlijkheid in je kledingkast.”

schoonheid-betekenis-chiara-draag-waar-je-jezelf-in-kunt-zijn

indiaan-in-je-kast-chiara-spruit-stylingcoach-amsterdam

Wat vind je het mooiste aan jezelf?

Het allermooiste aan zichzelf vindt ze haar rechte wimpers, het zijaanzicht van haar gezicht, haar haren. Vooral de “indianen aspecten” van zichzelf. Maar ook haar ogen, mond, handen, borsten en onderarmen vindt ze mooi. Yay! Fijn dat ze bijna niet stopte met aspecten opnoemen!

mooiste-aan-jezelf-indianen-aspecten-chiara-spruit

Vier het leven

Chiara wordt zo blij van stijl coachen omdat ze op die manier kan helpen om het leven te vieren. Door elke dag kleding te dragen wat je standaard al met een 7, 8, 9 of 10 waardeert, sta je die dag al 1-0 voor. Dan kun je ‘door’ met al die andere aspecten van het leven zoals voldoende slaap, goede voeding, meer bewegen. En omdat ze van kleins af aan al een passie voor kleding en styling heeft, kan ze deze twee combineren en op die manier anderen helpen.

Ik zou nog veel meer kunnen vertellen over Chiara, want we raakten echt niet uitgesproken. Daarom: volg deze vrouw. Je gaat er profijt van hebben. Niet alleen heeft ze honderdduizend concrete tips over kleding en styling, ook is ze een heerlijk positief mens, met elke dag een te gekke outfit. Ze laat veel van haar leven zien, waardoor je ook op andere vlakken wordt geïnspireerd. Zoals wat een tof museum is, dat ze met haar zoontje gaat thriftshoppen voor zijn kledingkast of dat je prima in je mooiste jurk kunt gaan kamperen.

chiara-spruit-indiaan-in-je-kast-inspiratiebron-kleding-styling

Krachtig, vrolijk, kleurrijk, enthousiast, puur

In dit verhaal vind je de foto’s die ik van haar maakte. Ik wilde haar portretteren in haar eigen huis, precies zoals ik haar zie: krachtig, vrolijk, kleurrijk, enthousiast, puur. En omdat ik zoveel dames in lingerie fotografeer, vroeg ik of ik haar ook op die manier mocht fotograferen, in combinatie met haar fantastische kimono’s. En ik ben trots dat ik er een aantal daarvan ook mag delen met je. <3

schoonheid-door-jezelf-te-kunnen-zijn-chiara-spruit-indiaan-in-je-kast

Dankjewel Chiara, mooie vrouw

Chiara, dankjewel. Dat ik jou mocht fotograferen. Dat ik een dagje in jouw leven ‘mee mocht draaien’ op die super warme zomerdag. Dat we zulke mooie gesprekken voerden. En uiteraard… voor de heerlijke couscous salade!!

Liefs,
Tamara

 

Project inspirerende vrouwen

In dit project laat ik je vrouwen zien die mij inspireren, op welke manier dan ook. Vrouwen waar ik blij van wordt en waarvan ik overtuigd ben dat de wereld hen moet kennen. Chiara is de eerste vrouw die ik mocht fotograferen en spreken. Laat me weten wat je van mijn project vindt, maar laat het me ook vooral weten als er een vrouw is die ik volgens jou ook echt moet volgen. <3

Geen reactie's

Geef een reactie